Для ресторанів

Світлове та вентиляційне рішення для ресторану 

До організації електропроводки, облаштування освітлення та вентиляційних систем в ресторані слід підходити якісно, ​​адже це одні з найбільш істотних факторів, що впливають і на комфорт, і на ефективність роботи кухні, і, врешті-решт, на дизайн вашого ресторану або кафе.

Ви можете в плануванні використовувати стандартні рішення для ресторанів, проте, найчастіше, зробити це якісно може бути важко. Підбір електрики і освітлення в ресторані у величезній мірі залежить від планування приміщень, площі та поверхів, дизайну та інтер'єру, тому ми рекомендуємо для кафе і ресторанів замовляти індивідуальні проекти. А фахівці нашої компанії допоможуть вам підібрати необхідні електротехнічні матеріали під проект, вибрати якісне обладнання для ремонту і розрахувати його вартість.

Переваги:

  • Точний розрахунок навантаження на мережу для безпечної роботи кухні;

  • Вигідне загальне і акцентне освітлення залу;

  • Облаштування системи вентиляції та сигналізації згідно зі стандартами безпеки;

  • Зручне для відвідувачів розміщення розеток по периметру залу біля столиків;

  • Організація привабливого і ефективного зовнішнього освітлення ресторану.

Орієнтовна вартість рішення — 550 000 грн.
Планування електрифікації та освітлення в ресторанах і кафе вимагає особливого підходу, адже подібні заклади можна розділити умовно на дві зони: одна - це зал для гостей, гостьові вбиральні і прилегла до ресторану частина вулиці, а інша - це кухня і підсобні приміщення. Підхід до проектування в них суттєво відрізняється в декількох ключових моментах.

Якщо говорити про зали для гостей, то найважливішим тут є освітлення, яке повинно бути не тільки достатнім і м'яким, але і комфортним для очей. Популярно зонувати приміщення різними типами освітлення, використовуючи для цього не стільки колірний спектр і інтенсивність, скільки відмінні один від одного типи світильників. Крім освітлення важливу роль відіграють розетки, адже часто гостям потрібно зарядити мобільний телефон або ноутбук, а відходити заради цього від обраного столика не хочеться.

Для обладнання вбиралень можна використовувати датчики руху замість звичайних вимикачів - світло включається, коли гість входить, і гасне, коли датчик не фіксує руху протягом встановленого часу. Це зручно з точки зору гігієни, адже гостям не доводиться торкатися вимикачів, а також заощаджує електроенергію.
Обладнання території поруч з рестораном включає в себе різного формату ліхтарі, лайтбокси з рекламою, сітки ліхтариків, а також будь-які інші види освітлення, для організації якого потрібне приховане прокладання проводів.

Що стосується кухні:
Освітлення тут теж важливе, адже має бути рівномірним і яскравим заради зручності кухарів, однак тут є ще більш важливий момент. Справа в тому, що на кухні енергоспоживання зазвичай дуже високе - крім освітлення тут включені в мережу великі побутові прилади (холодильники, плити і духовки, посудомийна машина і інші), часто використовуються переносні електричні пристрої (блендер, шейкер, міксер і інші), а також працює вентиляційна система, яка споживає чимало електроенергії.

Електрична мережа кухні повинна бути розрахована на таке високе навантаження, і надійно захищена від перевантажень, перепадів напруги, коротких замикань і інших неприємностей, які з тих чи інших причин можуть статися. Уберегти від цього може модульне захисне обладнання, яке також враховується в проектуванні електропроводки ресторану.

Особливу увагу варто приділяти вентиляції, оскільки в залі вона лише робить перебування гостей комфортним, а на кухні грає набагато важливішу роль: впливає на гігієну і пожежну безпеку приміщення. Облаштування витяжки та вентиляції на кухні ресторану часто вимагає окремого проекту.
Окремо продумується також електрифікація і освітлення барної стійки, де зазвичай встановлений касовий апарат, і системи кондиціонування, якщо вона не сполучена з вентиляцією.

Наші фахівці пропонують вам ознайомитися з прорахунком вартості облаштування електротехнічною продукцією, модульним устаткуванням і проводами стандартного ресторану площею 350 кв.м (з урахуванням, що кухня займає 50 кв.м).

Отримати детальний розрахунок рішення

Допомогти зробити усвідомлений вибір під ваші вимоги. Проконсультуємо щодо плюсів та мінусів, відповідним та аналогічних товарів.